1137 Budapest
Szent István krt 12. 4/2.

Hétfő - Péntek 08:00 - 16:30
Hétvégén zárva

images

Egyáltalán milyen tanácsokat kaphatunk az adótanácsadó-tól? Adótanácsadás a 13.kerületben!

Egyáltalán milyen tanácsokat kaphatunk az adótanácsadó szakembertől Budapesten?


Az adótanácsadó az a szakember, aki a vállalkozások, egyéb szervezetek,magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel kapcsolatos munkát végez,tevékenysége lehet rendszeresen ismétlődő és eseti is.

Mielőtt az adótanácsadó bármilyen tanácsot ad, mindenképpen értelmezi a kapott megbízást, sőt a megbízással kapcsolatos értelmezhető tényeket is. Miután számba vette a tényeket, azok alapján fog az adókötelezettségekről, azok hatásáról és következményeiről a megbízó számára tájékoztatást nyújtani.

Az adótanácsadó szakember általában részt vesz a könyvelő iroda életében, napi kapcsolatot tart a könyvelővel. Közreműködik a megbízó cég adókötelezettségeinek teljesítésében, a könyvelés által készített jövedelem-elszámolások alapján az adóbevallások elkészítésében, sőt a témához kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában és működtetésében is.

Amennyiben az adótanácsadó szakembert a megbízója, munkáltatója felhatalmazza, akkor részt vesz az ügyletekhez kapcsolódó adókötelezettségek és ezekhez kapcsolódó jogok érvényesítésében, illetve a szükséges ellenőrzésekben is, például tudja ellenőrizni a bérszámfejtést is.

Megbízás alapján az adótanácsadó képviselheti a céget az adóhatóság előtti eljárásokban is. Adótanácsadás Budapesten a 13.kerületben


Mire képes az adótanácsadó?

- A jó adótanácsadó képes teljes körűen ellátni az adótanácsadó feladatokat, úgy,hogy közben alkalmazza a tevékenysége gyakorlására vonatkozó jogszabályokat.

- Alkalmazni tudja a közigazgatási eljárási szabályokat.

- Tudja értelmezni és alkalmazni is a mindig megújuló adójogi eljárási normákat.

- Nyomon követi az adóhatósági iránymutatásokat és a hatósági gyakorlatváltozásait.

- Körültekintően tudja tájékoztatni megbízóját az adózással kapcsolatos teljesítési kötelezettségekről és az ügyfelet megillető jogérvényesítési lehetőségekről is.

- Megbízás alapján ellenőrzi és felügyeli az adókötelezettségek teljesítését.

- Képes az előforduló típuseseteket adaptálni munkájához.

- Teljes körűen átlátja az adó jogszabályokat, melyek alapján képes tanácsot adni a követendő adóügyi magatartást illetően.


Könyvelés és Bérszámfejtés Budapesten a 13.kerületben kedvező könyvelés árakon!36/30 298 - 24 - 27