Könyvelés – Mitől profi egy könyvelő?

Mely szempontok mentén is lesz profi egy könyvelő Budapest területén? A legtöbb helyzetben akkor mondhatjuk, hogy egy könyvelés megfelelően megy végbe, ha a megbízó cég fejlődése folyamán egy támogató szerepet biztosít. Egy cég részére egy megfelelő könyvelő Budapesti kiválasztása hatalmas feladatot jelent, hiszen a cég egyedi elvárásainak szükséges majd megfelelnie a könyvelő iroda Budapesti szolgáltatásnak, mind tudás, kapacitás, rugalmasság, és a személyiség elemeit is összefoglalva.

Egy minden szempontnak megfelelő könyvelő alkalmazása hatással van a cég fejlődésére is.

Akad azonban néhány jellemző, amely alapján pontosabban láthatjuk, hogy miben is érdemes gondolkodnia egy vállalkozásnak. Ezeknek a jellemzőknek az ismeretében egyszerűbb lesz meghozni a döntést, hogy egy egyéni könyvelő szakemberre vagy egy egyszerre több munkavállalót foglalkoztató könyvelő iroda alkalmazása lesz a jobb ötlet.

Először is, meghatározó tényező a döntés során az, hogy mekkora is a vállalkozásunk. Egy nagyobb méretű vállalkozás részére előnyös egy olyan rutinos, megbízható könyvelő vagy könyvelő iroda kiválasztása, ahol a könyvelők képzésére, rendszeres tudására részletes figyelmet fordítanak. A szakmai háttérrel párhuzamosan az informatikai megoldások és az eszközök széles terjedelme adott, a kérdés csupán már csak az, hogy milyen könyvelés árak mellett és milyen módon lehetséges ezt alkalmazni az adott cég helyzetében.

A szabályozások lényegesebb hányadban már a digitális megoldások felé mozdítja el a cégeket. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ami jó megoldásnak bizonyul egy néhány fős cég esetében, az már nem feltétlen lesz a jó megoldás lesz egy több száz főt foglalkoztató cég helyzetében is.

Az általunk biztosított könyvelés 13. kerületterületén egy bizalmi viszonynak tekinthető a felek között, ezért nagyon lényeges részünkre, hogy a bizalom minden esetben létre jöhessen.

könyvelő 13. kerület területén folytatott szolgáltatásunkkal szemben támasztott igények minden esetben tiszta esetet teremtenek. Ugyanis mi az összes megbízásunk előtt tisztázzuk az elvárásokat, egészen pontosan azt, hogy a megbízott fél milyen szolgáltatások elvégzését, ( például egy bérszámfejtés ) milyen formában és milyen határidőkkel fogja elvállalni. Enélkül semmilyen esetben sem lesz sikeres és könnyedén lezajló folyamat egy könyvelés.

Az ügyfél igényeinek a megismerését követően szükséges meghatároznunk, hogy ki, miért és milyen minőségben fog felelni. Nagyon lényeges a felelősségi körök kérdése, emiatt manapság egy könyvelési folyamat a könyvelői felelősségbiztosítás hiányában nem kivitelezhető.

Cégünknél, a könyvelő iroda 13. kerületben, a szolgáltatás nem merül ki csak a számlák feldolgozásában, bevallások, beszámolók kivitelezésében és biztosításában. A könyveléssel párhuzamosan rengeteg helyzet során szükség lehet egyedi tanácsadásra, amely segíti a cég folyamatainak felülvizsgálatát, ha ez felmerülne.

Lényeges megemlíteni viszont, hogy a megállapodásban egyértelműen szükséges jeleznünk, hogy a könyvelés folyamatával párhuzamosan milyen egyéb szolgáltatásról és annak díjairól lesz még szó.

A szolgáltatási szempontokkal, határidőkkel és a felelősségi körökkel párhuzamosan természetesen a könyvelő árak szempontja is roppant fontos. Bármilyen helyzetben szerződésbe kell foglalni az elvárásokat, kötelezettségeket, a könyvelés és a bérszámfejtés árakat, hogy a később felmerülhető nézeteltéréseket elkerülhessük.

Ha egy könyvelői iroda magasabb szolgáltatási színvonalat szeretne biztosítani, akkor az az ő részükről is jelentősebb költségekkel fog járni, emiatt, hogy a szolgáltatásaival az ügyfele sikereit naprakész információkkal és a vezetői döntéseket támogató szolgáltatásaival és tanácsaival támogatni tudja.